Які продукти краще їсти в парі 6 сполучень
Існують такі продукти, які набагато корисніше в парі. Вони підвищують поживну цінність один одного і максимально розкривають свої цілющі властивості.
Пропонуємо вашій увазі список з 6 пар продуктів, які відмінно поєднуються один з одним з точки зору смаку і користі. Їжте їх разом і покращуйте своє здоров’я!
- 1. Томати + оливкова олія
- 2. Яблука + чорний шоколад
- 3. Лимон + петрушка
- 4. Зелений чай + чорний перець
- 5. Цільнозернові продукти + цибуля
- 6. Авокадо + шпинат
1. Томати + оливкова олія
У салат з томатами не забувайте додавати оливкове масло. Справа в тому, що помідори збагачені особливим антиоксидантом лікопіном, який найкраще засвоюється в поєднанні з жирними кислотами, що містяться в оливковій олії.
Джерело фото: pixabay.com
Лікопін знижує ризик розвитку пухлинних захворювань. Він підвищує імунітет, захищає шкіру від шкідливого ультрафіолету і допомагає уповільнити процеси старіння організму.
2. Яблука + чорний шоколад
Яблука в поєднанні з чорним шоколадом є не тільки прекрасним десертом. Вони мають величезний потенціал, який допомагає знизити ризик розвитку патологій серця і судин.
Джерело фото: youtube.com (канал Plume)
Справа в тому, що в яблучній шкірці міститься флавоноїди кверцетин, який має протизапальний ефект. А шоколад багатий катехинами, які блокують процес затвердіння артерій. Коли ці два продукти працюють в дуеті, то результат вражає.
3. Лимон + петрушка
Поєднання петрушки і лимона – запорука хорошого психоемоційного стану та сильного імунітету. Петрушка багата великою кількістю заліза, яке найкраще засвоюється організмом в поєднанні з вітаміном С, що міститься в лимоні.
Джерело фото: youtube.com (канал Natural Cures For Health)
Як комбінувати ці продукти? Ви можете приготувати з них заправку для грецького йогурту, смузі, маринад для м’яса або ароматизовану водичку.
4. Зелений чай + чорний перець
В зелений чай ми звикли додавати мед. Однак дослідження показують, що ідеальною парою для цього напою є чорний перець.
Джерело фото: youtube.com (канал Культура Процвітання)
Таке поєднання може здатися дивним, проте чорний перець максимально розкриває всі корисні антиоксидантні властивості зеленого чаю.
5. Цільнозернові продукти + цибуля
Результати дослідження, опубліковані в зарубіжному виданні Journal of Agricultural and Food Chemistry, свідчать про те, що поєднання цілісних цільних зерен з цибулею дозволяє поліпшити засвоєння цинку і заліза. Вчені поки не з’ясували, як саме це відбувається, але вважають, що сполуки сірки в цибулі допомагають організму поглинати корисні елементи з цільних зерен.
Джерело фото: pixabay.com
Як поєднувати ці продукти? Ви можете приготувати звичайну засмажку з цибулі (до золотистого відтінку) на рослинній олії і додавати її до коричневого рису, пшениці або гречаної каші.
6. Авокадо + шпинат
Є авокадо і шпинат разом зараз рекомендують, напевно, всі фахівці в області дієтології. І правильно роблять! До складу шпинату входить вітамін А і лютеїн, які активізують метаболізм і роботу шлунково-кишкового тракту. Для того щоб отримати від них максимум користі, потрібні жири.
Джерело фото: youtube.com (канал Chef Ricardo Cooking)
Авокадо якраз збагачений жирними кислотами, тому його рекомендують їсти разом зі шпинатом. Дуже добре ці два продукти поєднуються в різних смузі і салатах.
На замітку! ☝ Виділяють 7 ПП-продуктів, які варто обов’язково включити в раціон. ? ? ?
Ми розглянули і класичні кулінарні дуети, і менш відомі поєднання продуктів. Але всі вони здатні підсилити корисні властивості один одного і принести організму максимум користі!