Яловичі стейки з вершково-грибним соусом з зморшків: рецепт простого і швидкого приготування в домашніх умовах

яловичий стейк 4 шт.
———————-
сморчки 2.5 склянки
———————-
молоко кокосове (вершки)? склянки
———————-
цибуля ріпчаста ? шт.
———————-
часник 1 зубчик
———————-
віскі 3 ст.л.
———————-
оцет бальзамічний 1 ст.л.
———————-
зелень петрушки 1 ст.л.
———————-
мускатний горіх мелений 0.1 ч.л.
———————-
масло рослинне
———————-
перець чорний мелений
———————-
сіль
Інгредієнти:
КРОК 1
З обох сторін натерти стейки перцем і сіллю.
КРОК 2
Обсмажити на сковороді або грилі на великому вогні до необхідного ступеня готовності.
КРОК 3
Почекати, поки стейки відпочинуть, прикривши фольгою.
КРОК 4
Протерти і порізати гриби.
КРОК 5
У сковороді нагріти рослинне масло.
КРОК 6
Покласти подрібнену цибулю, смажити хвилини три, поки він не стане м’яким, трохи золотистим, напівпрозорим.
КРОК 7
Покласти часничок, обсмажувати секунд шістдесят, щоб часничок став ароматним.
КРОК 8
Зробити вогонь вище середнього, покласти гриби, розмішати, щоб вони розподілилися рівномірно.
КРОК 9
Смажити гриби, поки не стануть м’якими, рум’яними, приблизно хвилин п’ять. Час готування залежить від розміру і товщини грибів.
КРОК 10
Посипати перцем, сіллю, приправити мускатним горіхом.
КРОК 11
Налити віскі, бальзамічний оцет, дозволити суміші трохи покипіти, щоб частина алкогольного напою спалили.
КРОК 12
Вимкнути вогонь, налити кокосове молоко / вершки.
КРОК 13
Дозволити покипіти секунд тридцять, спробувати на сіль.
КРОК 14
Покласти подрібнену зелень, полити соусом.
КРОК 15
Можна подавати яловичий стейк з вершково-грибним соусом з зморшків.
Приємного вам апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code